Mostrant de 1 a 10 de 11 notícies disponibles
-
Els matisos aromàtics de l’oli d’oliva verge extra, tret diferencial entre les denominacions d’origen catalanes
El Grup investiga els descriptors sensorials secundaris d'olis de 44 molins de les cinc denominacions d'origen protegides (DOP) de Catalunya i revela que poden identificar i diferenciar-ne els productes.
La recerca portada a terme conjuntament amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) reivindica la utilitat dels descriptors sensorials secundaris -adjectius que descriuen els matisos en el gust i l'aroma de l'oli- per identificar i diferenciar els olis d'oliva verge extra de les DOP catalanes. Aquest recurs posaria a l'abast de les denominacions d'origen eines per revalorar els seus productes i diferenciar-los en un mercat molt competitiu i, en ocasions, fraudulent. Els investigadors conclouen que cal estandarditzar els descriptors secundaris per evitar ambigüitats en els processos de tast, cosa que els faria més precisos i robustos.
-
Membres del nostre Grup participen en la Nit de la Recerca 2024
Ángel Garcia i Ariadna Dasca participen en un taller sobre la química dels aliments, que organitza CaixaForum a Tarragona, on es fa una introducció a les propiedades més importants dels aliments i com es poden cuantificar. A més a més es fa una demostració a mida d’alguna d’aquestes propietats o compostos amb els asistents, utilizant eines bàsiques per tal de que es pugui reproduir fàcilment a casa.
Ángel Garcia y Ariadna Dasca participan en un taller sobre la química de los alimentos, que organiza CaixaForum en Tarragona, donde se realiza una introducción a las propiedades más importantes de los alimentos y cómo se pueden cuantificar. Además se realiza una demostración a medida de alguna de estas propiedades o compuestos con los asistentes, utilizando herramientas básicas para que se pueda reproducir fácilmente en casa.
Ángel Garcia and Ariadna Dasca participates in a workshop on food chemistry, organized by CaixaForum in Tarragona, where an introduction is given to the most important properties of food and how they can be quantified. In addition, a customized demonstration of some of these properties or compounds is carried out with the attendees, using basic tools so that it can be easily reproduced at home.
-
El Grup participa en la XIX Chemometrics in Analytical Chemistry Conference, CAC 2024
Jokin Ezenarro, Ricard Boqué i Joan Ferré, investigadors del nostre grup, han participat al congrés CAC 2024 de Quimiometria celebrat a Santa Fe, Argentina, del 9 al 12 de setembre de 2024. Jokin Ezenarro, investigador predoctoral, ha realitzat una comunicació oral titulada "Regression building made efficient" i també hem presentat dos comunicacions més en format póster, "Spectral measurement errors: a basic tool for analytical method optimisation" i "Optimizing winemaking with chemometrics and spectroscopic techniques"
Jokin Ezenarro, Ricard Boqué y Joan Ferré, investigadores de nuestro grupo, han participado en el congreso CAC 2024 de Quimiometría celebrado en Santa Fe, Argentina, del 9 al 12 de septiembre de 2024. Jokin Ezenarro, investigador predoctoral, ha realizado una comunicación oral titulada "Regression building made efficient" y también hemos presentado otras dos comunicaciones en formato póster, "Spectral measurement errors: a basic tool for analytical method optimisation" y "Optimizing winemaking with chemometrics and spectroscopic techniques"
Jokin Ezenarro, Ricard Boqué and Joan Ferré, researchers from our group, have participated in the CAC 2024 Chemometrics conference held in Santa Fe, Argentina, from September 9 to 12, 2024. Jokin Ezenarro, predoctoral researcher, has made an oral communication entitled "Regression building made efficient" and we have also presented two other communications in poster format, "Spectral measurement errors: a basic tool for analytical method optimization" and "Optimizing winemaking with chemometrics and spectroscopic techniques"
-
El Grup participa en el IX Meeting of the International Association of Spectral Imaging (IASIM-2024)
Jokin Ezenarro i Jordi Riu, investigadors del nostre grup, han participat al congrés IASIM 2024 d'imatge hiperespectral celebrat a Bilbao del 7 al 10 de juliol. Jokin Ezenarro, investigador predoctoral, ha presentat el nostre treball titulat "Non-destructive analysis of hazelnut oxidation in different environment plastic packaging using NIR-HSI" en format pòster.
Jokin Ezenarro y Jordi Riu, investigadores de nuestro grupo, han participado en el congreso IASIM 2024 de imagen hiperespectral celebrado en Bilbao del 7 al 10 de julio. Jokin Ezenarro, investigador predoctoral, ha presentado nuestro trabajo titulado "Non-destructive analysis of hazelnut oxidation in different environment plastic packaging using NIR-HSI" en formato poster.
Jokin Ezenarro and Jordi Riu, researchers in our group, has participated in the IASIM 2024 congress on hyperspectral imaging held in Bilbao from July 7 to 10. Jokin Ezenarro, predoctoral researcher, has presented our work entitled "Non-destructive analysis of hazelnut oxidation in different environment plastic packaging using NIR-HSI" in poster format.
-
Membres del nostre grup coordinen la xarxa d’innovacions metodològiques que ofereix recursos per a l’ús de la IA en les aules
El professorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) està treballant intensament per integrar les eines d'intel·ligència artificial (IA) en la docència. En el marc de la Jornada d'Innovació Docent 2024 de la URV, s'ha presentat la xarxa d'innovacions metodològiques, coordinada per Daniel Schorn i Jokin Ezenarro, membres del Departament de Química Analítica i Química Orgànica.
El profesorado de la Universitat Rovira i Virgili (URV) está trabajando intensamente para integrar las herramientas de inteligencia artificial (IA) en la docencia. En el marco de la Jornada de Innovación Docente 2024 de la URV, se ha presentado la red de innovaciones metodológicas, coordinada por Daniel Schorn y Jokin Ezenarro, miembros del Departamento de Química Analítica y Química Orgánica.
The teaching staff at the Universitat Rovira i Virgili (URV) are working hard to integrate artificial intelligence (AI) tools into teaching. The network of methodological innovations, coordinated by Daniel Schorn and Jokin Ezenarro, members of the Department of Analytical and Organic Chemistry, was presented as part of the URV's Teaching Innovation Day 2024.
-
Utilitzant temes molts propers, fem divulgació de la ciència entre els més joves
L'investigador del nostre grup, Daniel Schorn García, va impartir al CEIP Sant Tomàs d'Aquino (La Orotava, Tenerife) la xerrada "La ciència dels aliments" per als alumnes dels grups mixts de 3r-4t i 5è-6è .
El investigador del nuestro grupo, Daniel Schorn García, impartió en el CEIP Santo Tomás de Aquino (La Orotava, Tenerife) la charla "La ciencia de los alimentos" para los alumnos y alumnas de los grupos mixtos de 3º-4º y 5º-6º.
The researcher from our group, Daniel Schorn García, gave the talk "The science of food" at the CEIP Santo Tomás de Aquino (La Orotava, Tenerife) for the students of the mixed groups of 3rd-4th and 5th-6th . I
-
Hem participat al XVII Fòrum TRiCS, el fòrum de treballs de recerca batxillerat i cicles formatius
Els nostres investigadors Angel i Jokin han participat al XVII Fòrum TRiCS organitzat per membres de la URV al Campus Educatiu de Tarragona amb el taller titulat "Ciència dels aliments: el pH i altres propietats"
Nuestros investigadores Angel y Jokin han participado en el XVII Foro TRiCS organizado por miembros de la URV en el Campus Educativo de Tarragona con el taller titulado "Ciencia de los alimentos: el pH y otras propiedades"
Our researchers Angel and Jokin have participated in the XVII TRiCS Forum organized by members of the URV at the Tarragona Educational Campus with the workshop entitled "Food science: pH and other properties"
-
XXIV reunió de la Sociedad Española de Química Analítica
Durant aquests dies, tindrem l'oportunitat de conèixer i compartir les últimes investigacions i desenvolupaments en la nostra disciplina, així com les aplicacions en una gran varietat de camps, des de la salut fins a la protecció del medi ambient i la seguretat alimentària.
-
Difusió de la recerca del Grup: Participació del Grup a la Jornada sobre Tecnologia i gastronomia per desenvolupar aliments rics en fibra i baix índex glucèmic
El 6 de novembre el Grup de recerca presenta els resultats obtinguts dins del projecte AllFruit4All en aquestes jornades organitzades per l’Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León (ITACyL).
La fibra ha mostrat un component essencial de la dieta per a un estat òptim de salut. El seu consum es troba molt per sota de les recomanacions, per la qual cosa és molt important promoure'l. En aquesta jornada s´abordarà com l´ús de subproductes pot ser una oportunitat d´enriquir de manera natural els aliments i com la tecnologia és fonamental per poder obtenir productes rics en fibra.
-
Difusió de la recerca del Grup: Participació del Grup a les Jornades sobre alimentació infantil organitzades per ITACyL
el 26 d’octubre el grup de recerca presenta els resultats obtinguts dins del projecte AllFruit4All en aquestes jornades organitzades per l’Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León (ITACyL)
L'edat infantil és una de les etapes més decisives en el creixement i en el desenvolupament físic i psicològic al llarg de la vida. Per tant, cuidar allò que mengem és fonamental.