Mostrando 1 a 2 de 2 noticias disponibles con categoría "Recerca"
-
Col·laboració científica amb la Universitat Agrícola d'Atenes
Durant dues setmanes (del 7 al 20 de desembre de2024), Jokin Ezenarro, membre del nostre Grup, ha tingut l'oportunitat de treballar a la Universitat Agrícola d'Atenes (AUA) en col·laboració amb el Prof. Efstathios Panagou. Aquesta estada ha permès l'intercanvi de coneixement entre investigadors que treballem en àmbits complementaris, afavorint així la creació de xarxes científiques essencials per al desenvolupament d'una recerca d'alta qualitat.
Durante dos semanas (del 7 al 20 de diciembre de 2024), Jokin Ezenarro, miembro de nuestro Grupo, ha tenido la oportunidad de trabajar en la Universidad Agrícola de Atenas (AUA) en colaboración con el Prof. Efstathios Panagou. Esta estancia ha permitido el intercambio de conocimiento entre investigadores que trabajamos en ámbitos complementarios, favoreciendo así la creación de redes científicas esenciales para el desarrollo de una investigación de alta calidad.
For two weeks (from December 7 to 20, 2024), Jokin Ezenarro, a member of our Group, has had the opportunity to work at the Agricultural University of Athens (AUA) in collaboration with Prof. Efstathios Panagou. This stay has allowed the exchange of knowledge between researchers working in complementary fields, thus favoring the creation of scientific networks essential for the development of high-quality research.
-
Els matisos aromàtics de l’oli d’oliva verge extra, tret diferencial entre les denominacions d’origen catalanes
El Grup investiga els descriptors sensorials secundaris d'olis de 44 molins de les cinc denominacions d'origen protegides (DOP) de Catalunya i revela que poden identificar i diferenciar-ne els productes.
La recerca portada a terme conjuntament amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) reivindica la utilitat dels descriptors sensorials secundaris -adjectius que descriuen els matisos en el gust i l'aroma de l'oli- per identificar i diferenciar els olis d'oliva verge extra de les DOP catalanes. Aquest recurs posaria a l'abast de les denominacions d'origen eines per revalorar els seus productes i diferenciar-los en un mercat molt competitiu i, en ocasions, fraudulent. Els investigadors conclouen que cal estandarditzar els descriptors secundaris per evitar ambigüitats en els processos de tast, cosa que els faria més precisos i robustos.